top of page
  • Wijten A.

Behangen, dat doe ik gewoon zelf. Of toch maar niet? Waarom u best een vakman inhuurt om te behangen

Bijgewerkt op: 15 nov. 2021

Behanger inhuren: een vakman is sneller en heeft technische kennis

Renovatiewerken kunnen een grote hap nemen uit uw budget. Daarom nemen veel hobbyklussers het heft in eigen handen door zelf enkele werken uit te voeren. Toch denkt u beter twee keer na vooraleer u zelf gaat behangen bijvoorbeeld. Zo is het wellicht beter om een ervaren behanger hiervoor in te schakelen.


De technische kennis van een vakman

Behangen is meer dan wat papier tegen de muur kleven zoals veel mensen vermoeden. Nee, zo is het bijvoorbeeld al belangrijk om te weten welk soort behangpapier geschikt is, welke lijmsoort u nodig heeft en hoe u luchtbellen voorkomt of naden wegwerkt. Het zijn allemaal zaken wat u niet na één, twee of drie keer onder de knie heeft, maar waar een vakman geen problemen mee heeft.


Snelheid van werken

Kent u het gezegde “tijd is geld”? Ook dat is van tel bij behangen. Waarom zou u dagenlang zitten zwoegen aan behangen terwijl een vakman er misschien maar een dag over doet? Een professionele behanger is sneller en heeft de kunst van het behangen helemaal in de vingers waardoor hij vrijwel geen problemen heeft met het klaren van de klus. Daarnaast beschikt hij ook over het nodige professionele materiaal. Bij een hobbyklusser duurt de taak minstens x aantal keer langer, waardoor u dus beter een vakman inhuurt, en uw eigen tijd op een efficiëntere manier indeelt.


Deskundig advies

Vooraleer u bepaalde behangwerken uitvoert, kan het de moeite lonen om advies te vragen aan iemand met kennis van zaken. Ook hiervoor is een professionele behanger de beste keuze. Niet alleen voert een vakman het project uit, maar hij of zij kan u ook adviseren omtrent de kleurkeuze, patroonkeuze en meer.


Schakel een professionele vakman in

Bent u van plan om behangwerken uit te voeren? Kies dan voor een professional als Schilderwerken Wijten Arie in Zoersel voor een perfect eindresultaat.

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Geef in de lente uw interieur een opknapbeurt

Een mooi interieur begint bij Arie Wijten De lente breekt aan, dus laat een frisse wind door uw huis waaien! Met een mooi nieuw interieur creëert u een prettige leefomgeving. Bij Arie Wijten uit Zoers

Comments


bottom of page