top of page
  • Wijten A.

Waarom moet ik regelmatig de buitenkozijnen van mijn woning schilderen?

Bijgewerkt op: 15 nov. 2021

Schilderen kozijnen en schilderen buitenschrijnwerk

Het schilderen van kozijnen vraagt tijd, energie en de nodige financiële middelen. U doet er echter goed aan onderhoud van buitenschrijnwerk niet te lang uit te stellen. U geniet namelijk na het schilderen van uw buitenschrijnwerk langer van uw kozijnen, aangezien de levensduur ervan aanzienlijk langer wordt. U bent bovendien verzekerd van een mooie uitstraling van uw woning.


Kwalitatief schilderwerk loont

Kiest u voor kwaliteitsverf voor buiten? Dan plukt u daarvan altijd de vruchten. Al tijdens het aanbrengen van de verflagen merkt u dat de verf zich bijzonder goed hecht aan de kozijnen. Uiteraard op voorwaarde dat u alle voorschriften hebt gevolgd. Het resultaat van het onderhoud aan uw buitenschrijnwerk liegt er dan ook niet om: uw kozijnen zien er na het schilderen aantrekkelijk uit en verzekeren uw woning zo van een mooie uitstraling.


Onderhoudsbeurten respecteren: schilderen buitenschrijnwerk

Nadat u moeite, tijd en geld heeft geïnvesteerd in mooie kozijnen dient u ze ook goed te onderhouden. Doet u dat niet? Dan ziet uw woning er al snel verouderd en onverzorgd uit en zullen uw kozijnen veel sneller verslijten. Om dat te vermijden, respecteert u maar beter de voorgeschreven onderhoudsmomenten van het onderhoud van uw buitenschrijnwerk. Daarvoor trekt u de nodige tijd uit en zorgt u voor een goede voorbereiding. Die garandeert dat uw kozijnen er achteraf weer helemaal nieuw uitzien. Dankzij de goede basis die u met het eerste schilderwerk hebt gelegd, zal het schilderen van uw kozijnen ook des te vlotter verlopen.


Schade repareren

Merkt u schade op aan uw kozijnen? Dan moet u die eerst herstellen. Ook daarvoor zijn er voldoende kwalitatieve producten beschikbaar die zorgen voor een feilloos herstel. Daarna kunt u met een gerust gemoed de nieuwe schilderwerken starten. U merkt dan meteen dat de herstellingen leiden tot een veel beter resultaat dan wanneer u die moeite niet zou hebben gedaan.


Bent u niet zeker van de meest aangewezen werkwijze voor de onderhoudsbeurt? Dan schakelt u voor het schilderen van kozijnen, onderhoud van buitenschrijnwerk en schilderen van buitenschrijnwerk beter een ervaren schilder in zoals A. Wijten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op.

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Geef in de lente uw interieur een opknapbeurt

Een mooi interieur begint bij Arie Wijten De lente breekt aan, dus laat een frisse wind door uw huis waaien! Met een mooi nieuw interieur creëert u een prettige leefomgeving. Bij Arie Wijten uit Zoers

Comments


bottom of page